به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری روند اخذ آرای مردمی در سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر با حضور منوچهر شاهسواری مدیرعامل خانه سینما، ناصر عنصری قائم مقام خانه سینما و علی آشتیانی پور صبح امروز چهارشنبه ششم بهمن ماه در محل خانه سینما برگزار شد.
در ابتدای این نشست منوچهر شاهسواری با اشاره به اینکه خانه سینما نیز مانند دیگر اقشار مختلف جامعه در اندوه فاجعه ساختمان پلاسکو شریک است و از ابتدای این حادثه در سایت خانه سینما همدردی خود را ابراز کرده است و اعضای این خانه نظرهای مختلفی درباره این فاجعه اعلام کرده اند، گفت: فردا پنجشنبه ۷ بهمن ماه مراسم تشییع پیکر شهدای آتش نشان برگزار می شود و ما از همه همکاران می خواهیم که در این مراسم حضور پررنگ داشته باشند.
وی افزود: خبر خوشی که این روزها به گوش ما رسیده است کاندیداتوری فیلم «فروشنده» به کارگردانی اصغر فرهادی در اسکار است. زندگی همین گونه است خبر خوب از یک سو و خبر بعد از سوی دیگر به سمت ما می آید. من از این فرصت استفاده می کنم تا به سینمای ایران و اصغر فرهادی برای این موفقیت تبریک بگویم و امیدواریم سینمای ایران در همه ابعاد موفق باشد.
بعد از ماجرای پلاسکو بچه های سینما به سهم خود در فضاهای مختلف حضور پیدا کردند، حرف زدند و پیغام گذاشتند و من از همه آنها به خاطر این همراهی تشکر می کنم اما در شورای شهر یکی از اعضای آن با الفاظ غیرفرهنگی که البته از او خیلی هم بعید نبود نسبت به اظهارنظر دوستان برخورد ناپسندی انجام داد و این مساله اصلا درست نبودمدیرعامل خانه سینما بیان کرد: بعد از ماجرای پلاسکو بچه های سینما به سهم خود در فضاهای مختلف حضور پیدا کردند، حرف زدند و پیغام گذاشتند و من از همه آنها به خاطر این همراهی تشکر می کنم اما در شورای شهر یکی از اعضای آن با الفاظ غیرفرهنگی که البته از او خیلی هم بعید نبود نسبت به اظهارنظر دوستان برخورد ناپسندی انجام داد و این مساله اصلا درست نبود. در فضای زیستی ما استفاده از این عبارات پیش از آنکه به طرف مقابل اصابت کند حد و اندازه طرف گوینده را معلوم می کند. من نمی خواستم به طور مستقیم در این باره حرف بزنم اما لازم دیدم به این مسایل اشاره کنم.
در ادامه این نشست علی آشتیانی پور مسئول بخش آرای مردمی جشنواره فیلم فجر با اشاره به بخش آرای مردمی سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر گفت: امسال مانند سال گذشته بخش آرای مردمی برگزار می شود. این بخش در دوره سی و چهارم به صورت قابل قبولی برگزار شد و ما فکر می کردیم که بتوانیم در این دوره شکل مدرنی به آن بدهیم اما چون نتیجه مناسب نگرفتیم و درنهایت ترجیح دادیم که امسال به همان شیوه قبل اقدام کنیم.
رایگیری مردمی همچون سال گذشته است
وی ادامه داد: در این دوره از جشنواره ۴۴ فیلم در بخش سودای سیمرغ و چشم انداز رای گیری می شود و شیوه رای گیری نیز درست مانند سال گذشته است یعنی کارت هایی در اختیار مردم قرار می گیرد و مردم در سینما از طریق پخش تیزر مطلع می شوند که چگونه می توانند به فیلم مورد نظر خود رای دهند.
رایگیری فقط برای فیلمهایی است که تا روز سوم اکران شوند
آشتیانی پور تاکید کرد: برای ایجاد عدالت یک جدول عدالت برای نمایش فیلم ها به وجود آمده است که بر اساس آن تمام فیلم هایی که در رای گیری قرار می گیرند از تعداد سالن و صندلی برابر برخوردار باشند. شروع رای گیری ها نیز از یازدهم تا بیستم بهمن ماه در نظر گرفته شده است و تنها فیلم هایی می توانند در این رای گیری شرکت کنند که تا سومین روز جشنواره فیلم فجر در سینماهای مردمی اکران شده باشند. رای گیری فیلم ها در سینماهای آزادی، کوروش، چارسو، اریکه ایرانیان، استقلال، زندگی، جوان، بهمن، ماندانا و فرهنگ صورت می گیرد.
هر شب سه نفر سکه می گیرند
وی با اشاره به کارت هایی که در اختیار مخاطبان قرار می گیرد، تصریح کرد: رنگ کارت ها در هر روز با روز دیگر متفاوت است و هیچ کس نمی داند که کارت ها با چه رنگی در روز بعد منتشر می شوند. روی کارتها مواردی مثل «خیلی پسندیدم، پسندیدم، میانه، نپسندیدم و اصلا نپسندیدم» درج شده است و پشت کارت نام و شماره تلفن رای دهنده نوشته می شود. در پایان هر شب نیز در هر سینما قرعه کشی می شود و به سه نفر سکه اهدا می شود.
مسئول بخش آرای مردمی جشنواره فیلم فجر در بخش دیگری از صحبت های خود بیان کرد: نزدیک به ۱۵۰ نفر برای بخش رای گیری آرای مردمی ما را همراه می کنند. همچنین دو نماینده از سوی شورای عالی تهیه کنندگان به عنوان ناظر در کنار نمایندگان فیلم ها در شیوه رای گیری و شمارش آرا نظارت دارند.
انتخاب سایت رایگیری و فروش بلیت با خود جشنواره بود
منوچهر شاهسواری در پاسخ به خبرنگار مهر مبنی بر اینکه نظارت خانه سینما بر سایت رای گیری مردمی در سی و پنجمین جشنواره فیلم چگونه صورت گرفته است، توضیح داد: از نظر ما جشنواره فیلم فجر یک ملک مشاع در سینمای ایران است و همه در برگزاری آن نقش دارند اما مدیریت اصلی جشنواره توسط دبیر صورت می گیرد. در همین راستا از مدت ها پیش دوستان در دفتر جشنواره فیلم فجر تلاش می کردند تا امکان مناسب برای فروش بلیت و رای گیری الکترونیکی فراهم شود و بر اساس آن با شرکت های مختلفی گفتگو کردند و در نهایت به صلاحدید خود یک شرکت را برای راه اندازی سایت مورد نظر انتخاب کردند.
نگرانی خود درباره سایت را اعلام کرده بودیم
وی ادامه داد: با در میان گذاشتن این طرح با خانه سینما، ما نیز با دبیرخانه جشنواره وارد گفتگو شدیم و برخی از ملاحظات و استثناهایی که مورد نظر ما بود اعلام کردیم اما در نهایت متوجه شدیم که باید آمادگی لازم برای رای گیری به شیوه گذشته را داشته باشیم البته ما هیچ ممانعتی با رای گیری الکترونیکی نداشتیم و نگرانی های خود را در مورد سایت بیان کردیم. ما خوشحال می شویم از اینکه رای گیری در بستر امن الکترونیکی صورت گیرد اما امنیت و درستی آرا و عدم اختلال در این مساله از اهمیت بسیاری برخوردار است.
وی تاکید کرد: سال گذشته دوستان ما در خانه سینما تلاش زیادی کردند و در امانتداری آرای مردمی سنگ تمام گذاشتند و انطباق آرای مردم و هیات داوران نشان دهنده این امانتداری است.
مدیرعامل خانه سینما تاکید کرد: برای بخش آرای مردمی وارد هیچ نوع چالشی نمی شویم و از فشار درونی و بیرونی ترسی نداریم و معتقدیم که باید عین آرا خوانده شود. اتفاقی که برای سایت فروش بلیت رخ داد منجر شد که دبیر جشنواره عذرخواهی کند. ما از مقطعی با شرکت مورد نظر آشنا شدیم که توافق های لازم از سوی دبیرخانه صورت گرفته بود.
شاهسواری در بخش دیگری از صحبت های خود تاکید کرد: ما علاقه مندیم کل فروش بلیت در سراسر ایران در نظام الکترونیکی صورت گیرد چرا که این امر کمک می کند تا به آمار دقیق تماشاگر در سراسر کشور دسترسی پیدا کنیم و تحلیل های مناسب در این زمینه انجام دهیم اما رای گیری آرای مردمی باید در شرایط امن و درست صورت گیرد.
موافق انتخاب سه فیلم مردمی نبودیم
وی در پاسخ به خبرنگار مهر مبنی بر اینکه آیا انتخاب سه فیلم در بخش آرای مردمی با همراهی خانه سینما صورت گرفته است یا خیر، توضیح داد: تمایل ما در خانه سینما معرفی یک فیلم است چرا که سیمرغ بهترین فیلم از نگاه تماشاگران از اهمیت بسیاری برخوردار است و همیشه در همه جای دنیا یک فیلم در این بخش انتخاب می شود. البته این را هم باید بگویم که همیشه فاصله بین فیلم اول و دوم در این بخش آنقدر ناچیز است که گاهی ما دچار غصه می شویم اما مساله این است که قاعده بهترین فیلم از نگاه تماشاگران باید ثابت باشد و هر فیلمی که بیشترین رای را آورد باید انتخاب شود.
مدیرعامل خانه سینما در پاسخ به خبرنگار مهر مبنی بر اینکه این تداخل نظرها نشان می دهد بین دبیرخانه جشنواره فیلم فجر و خانه سینما در بخش آرای مردمی تعاملی وجود ندارد، گفت: تعامل به معنای دخالت در نظر دیگران نیست اما باید به اتفاق نظر برسیم. مهمترین کار برای ما آرای مردمی است و تنها روی این بخش تمرکز می کنیم تا بتوانیم به بهترین نحو آن را انجام دهیم و بقیه تصمیم گیری ها درباره دیگر بخش های جشنواره بر عهده دبیر است. به هر حال فکر می کنم سینمای ایران روزهای خوبی را طی می کند و شاهد رونق و کیفیت خوبی در سینما هستیم.
امسال روزی ۱۰ فیلم برتر معرفی میشود
آشتیانی پور نیز در بخش دیگری از این نشست بیان کرد: سال گذشته در هر روز ۵ فیلم به عنوان فیلم های برگزیده انتخاب می شدند اما امسال به دلیل افزایش آثار، ۱۰ فیلم بدون اعلام رتبه و بدون ارائه هیچ نوع آمار و اطلاعاتی منتشر می شوند.
وی با اشاره به هزینه برگزاری بخش آرای مردمی تاکید کرد: درباره مناسبت های مالی جشنواره اشراف ندارم اما آنچه برای من روشن است حمایت مدیرعامل خانه سینما از این بخش است.
شاهسواری نیز توضیح داد: تفاهم لازم برای مشارکت مالی دبیرخانه در اجرای بخش آرای مردمی صورت گرفته است.
سانسهای فوقالعاده در آمار نمی آید
آشتیانی پور در ادامه بیان کرد: سانس های فوق العاده در آرای مردمی شرکت نمی کنند. همچنین سینماهای آفریقا، سپیده و سروش برای نمایش فیلم ها در اختیار اعضای خانه سینما در نظر قرار گرفته است.
منوچهر شاهسواری نیز درباره اینکه آیا حامی مالی برای اهدای جوایز در نظر گرفته شده است یا خیر، توضیح داد: ترجیح می دهیم هیچ اسپانسری برای اهدای جوایز نداشته باشیم.
ناصر عنصری قائم مقام خانه سینما در پایان با تشکر از اعضای قبلی خانه سینما برای فراهم کردن روند آرای مردمی گفت: فرمولی که با آن فیلم ها انتخاب می شوند کاملا علمی و توسط چند تن از اساتید دانشگاه آمار و ریاضی طراحی شده است. این فرمول نزدیک به عدالت است و برای ما مهمترین بخش آرای مردمی همان حفظ عدالت و صیانت از آرای مردمی است.
نظر شما